Tyler casey ficbiwf OP So unsplash

Sustainable Development Goals (SDGs)

De Sustainable Development Goals (SDGs) werden door de Verenigde Naties in 2015 aangenomen. Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen maken deel uit van een actieplan om vanaf dat moment de mensheid binnen 15 jaar via 17 SDGS, gekoppeld aan 169 targets, te bevrijden van armoede en de planeet richting duurzaamheid te bewegen. Deze doelen reflecteren de drie dimensies die vervat zitten in het concept duurzame ontwikkeling: het economische, het sociale én het ecologische aspect.

Dichter bij ons is er het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, een charter dat zijn/haar oorsprong rechtstreeks vindt in de SDGs.

Het is al langer bewezen dat, wie duurzaam onderneemt, een stapje voor is op wie dit niet doet. Ondernemingen die hier expliciet op inzetten zijn weerbaarder, efficiënter en weten doorgaans meer talent te behouden.

Palsgaard supports the un sustainable development goals

Wij met PVO zijn in een vrij unieke positie jou te kunnen helpen om deze doelstellingen op maat van jouw organisatie te bereiken. Niet op een manier dat het je veel geld en moeite kost en het je enkel een groener imago bezorgd, maar wel zo dat je dit voelt in gedrukte kosten, hogere winstmarges en meer tevreden personeel. Sterker nog, wij tonen je de weg hoe je dergelijke investeringen kan dragen met de hulp van de overheid.

Meer weten welke van de 17 SDGs van toepassing zijn op jouw organisatie? Meer weten hoe je het Voka Charter Duurzaam Ondernemen kan behalen? Meer weten hoe dit alles voor jou een meerwaarde kan zijn?