Productiviteit bedrijf

Opleidingen

Werkplaatsorganisatie

Werkplaatsorganisatie: een unieke opleiding met een perfecte match tussen leidinggeven en werkpostoptimalisatie

Lisa Bauwens, Continuous Improvement, Melexis Ieper - Cursist 2019

Zelf werk ik binnen het continuous improvement team en wou ervaring opdoen met een concrete praktijk oefening. Na aanraden van enkele collega's volgde ik de opleiding werkplaatsorganisatie bij PVO. Dit is dan ook meteen de sterkte van deze opleiding: dat ieder individu een praktijkoefening uitwerkt binnen zijn productie omgeving.

Dit bewijst zich binnen onze firma aangezien we enkele maanden na de studie nog steeds ideeën uitwerken die tijdens de studie naar boven zijn gekomen.

Jonas Vandendael, Production Manager, Euraqua Waregem - Cursist 2019

Ik heb heel wat bijgeleerd van de cursus “Werkplaatsorganisatie.

Alle methodes kwamen aan bod, ook deze waar een grondige aanpak vereist is om de mogelijke knelpunten in een werkplaats te leren ontdekken.

Het is niet zomaar een opleiding waar aanwezig zijn voldoende is, er wordt namelijk interactie van de cursisten en een eindopdracht op papier verwacht maar ik ben tevreden van het behaalde resultaat.

We hopen dan ook snel de verbeteringen door te voeren, dit samen met andere collega’s binnen onze firma.

Terry Onderbeke, Eerstelijnsverantwoordelijke productie, Delta Light

Ik heb wel heel wat opgestoken van de cursus.
Volgens een bepaalde methode, die een grondige aanpak vereist, de knelpunten in een werkplaats ontdekken.
De vele ervaringen uitwisselen met medecursisten vond ik echt top.
Ik heb heel wat uren werk gestopt in mijn opdracht met toch wat stress tot gevolg, maar ik ben tevreden van het behaalde resultaat.
Ook mijn oversten waren enthousiast met de uitkomst. We hopen dan ook snel de verbeteringen door te voeren.

Florian De Smijter, Process Engineer, Pedeo NV Oudenaarde

De opleiding was voor mij, als schoolverlater, een zeer leerrijke ervaring omdat bij mijn vorige studies geen enkel van de besproken onderwerpen aan bod kwam.
Door de vele dissecties tijdens de lessen kwam ik veel te weten over het bedrijfsleven en hoe het er bij anderen aan toe gaat. Veel aspecten kwamen me bekend voor waardoor ik steeds dicht bij de lessen betrokken werd.

Ik vond het een mooie combinatie tussen de theoretische achtergrond en de praktische uitvoering. Veel van de onderwerpen werden niet gedetailleerd besproken maar toch kreeg ik voldoende informatie mee om een globaal beeld te kunnen schetsen van de onderwerpen.
Het belangrijkste onderwerp, namelijk de werkpostorganisatie, werd veel grondiger besproken. De praktische opdracht in ons bedrijf is me zeer goed bevallen omdat ik door de lessen al goed voorbereid was. Het is natuurlijk leuker om in je alledaagse omgeving een opdracht uit te voeren dan a.d.h.v. videobeelden.

Aan het verslag heb ik heel wat tijd gespendeerd omdat ik een uitgebreide diagnose had gedaan.
Ik ben daarom zeer blij dat het eindresultaat mijn inspanningen beloont.

Davy van Duysen, Niko

Mijn deelname aan de opleiding "Werkplaatsorganisatie" was voor mij een ideale gelegenheid om alle aspecten die een leidinggevende in een productieomgeving nodig heeft nog eens op te frissen. 'Hoe leiding geven?', 5S, OEE, SMED en 'Werkplaatsstudies' waren enkele van de vele methoden die tijdens de opleiding aan bod kwamen.

Vooral de werkplaatsstudie herinnerde mij er aan hoe belangrijk het is om af en toe uit de dagelijkse routine te stappen en op een onafhankelijke manier de werkpost te observeren en opnieuw te evalueren. Enkel dan zie je de echte mogelijkheden om een werkpost te optimaliseren ten voordele van zowel de operatoren als de werkgever.

Deze opleiding werd gegeven door een zeer ervaren trainer waarbij theorie ruim voldoende werd aangevuld met praktijkgerichte voorbeelden. Een aanrader voor zowel de beginnende als de ervaren leidinggevende!