Rectangle 207

Opleidingen

Industrial Engineering

Industrial Engineering: een praktijkgerichte opleiding rond Lean technieken en procesverbetering.

Matthijs Vermeersch, Colruyt

"Tijdens de opleiding leerden we verschillende technieken kennen en was er de ruimte om deze toe te passen in de praktijk. Een absolute meerwaarde! De opgedane kennis wend ik dagdagelijks aan om verliezen aan te pakken in mijn werkomgeving."

Kevin Reyne, Quality Engineer, Samsonite Europe NV

Ik kende de opleiding in het begin niet, maar doordat er tijdsanalysten in ons bedrijf nodig waren, was ik kandidaat om de opleiding te volgen.

De opleiding is goed opgebouwd. Zo krijg je inzicht in alle toepassing die een analist moet uitvoeren. In de eerste lessen worden enkele basisconcepten uitgelegd die te maken hebben met Lean. Hierdoor krijg je direct enkele tools mee om de verspillingen in het proces te detecteren en elimineren.

Op het eind van de cursus wordt verwacht om een presentatie te geven als eindwerk. Hierin wordt de vroegere en de verbeterde situatie door tijdswinsten met elkaar vergeleken. Het gaf mij een grote voldoening om deze verbeteringen effectief te kunnen aantonen door middel van metingen.

Het is zeker een aanrader om deze opleiding te volgen. De opleiding geeft je een heldere kijk op de belasting en efficiëntie van een werkpost.